خش زیادی از اقلام آهن آلات و فلزات طی دو سه هفته ی اخیر دچار افزایش قیمت شده اند اظهار داشت: تاثیرات گران شدن مواد اولیه تولید فلزات و آهن آلات در بازار سبب افزایش قیمت 100 تومانی اقلامی نظیر تیرآهن و میلگردو دیگر فلزات در بازار شده است.
وی همچنین بیان کرد: مواد اولیه تولید تیرآهن از شمش آهن تهیه شده و با افزایش قیمت شمش آهن تبعا نرخ دیگر اقلام هم دستخوش تغییر و در مسیر صعودی قرار خواهد گرفت گرچه نوسانات در قیمت جهانی فلزات تاثیر بسیاری بر قیمت آهن آلات در داخل دارد که به این دلیل قیمت جهانی اندکی بهبود پیدا کرده اما نرخ سنگ اهن که در گذشته 40 تا 45 دلار بوده در حال حاضر باقیمت 65 تا 70 دلار در بازار جهانی عرضه می شود به این علت بخش زیادی از اقلام در بازار با افزایش قیمت در بازار به فروش می رسد.
عضو هیاتمدیره فولاد کاوه با اشاره به اینکه هماکنون قیمت میلگرد وارداتی زیادی در کشور موجود نیست، اظهار داشت: تاکنون میلگردهای موجود در بازار به قیمت خرید قبل بوده که به علت رشد قیمتها، پیشبینی میشود همینطور که در سایت سامانه آهن 20 قیمت میلگرد تا ماه آینده هر کیلو بین 40 تا 50تومان افزایش یابد.
افزایش یا کاهش قیمت های جهانی فلزات اساسی همچون فلز روی، شمش سرب و شمش مس و آثاراحتمالی مثبتی و منفی که این روند صعودی می تواند بر عملکرد شرکت های فعال در گروه سرب و روی بگذارد، موجب می شود که توجه فعالان بازار سرمایه نسبت به سهام شرکت های مذکور معطوف شود، اما چه عواملی برقیمت فلزات اساسی تاثیر می گذارند؟
1-قیمت حامل های انرژی:
فلزات رنگینی که در بورس لندن معامله می شوند به دلیل انرژی بر بودن آنها، ارتباط مستقیمی با روند قیمتی حامل های انرژی دارند. ازاین رو با نزدیک شدن به فصل سرما و صعود قیمت حامل های انرژی، قیمت جهانی فلزات اساسی نیز افزایش می یابد
2-افزایش یا کاهش موجودی انبار کالا در بورس لندن و در مقابل آن افزایش عرضه یا تقاضا برای این نوع ازمحصولات نسبت به عرضه آنها موجب روند صعودی یا نزولی قیمت های جهانی فلزات اساسی شده و از عوامل اصلی اثرگذار بر این امر به شمار می روند.
3-معاملات اسنادی
معاملات فلزات اساسی در بورس لندن تنها براساس عرضه و تقاضای محصول انجام نمی پذیرد، بلکه برخی از معاملات نیز به صورت معاملات اسنادی انجام می شود که افزایش حجم این نوع از معاملات طی بازه زمانی کوتاه مدت می تواند در حرکت قیمت های فلزات اساسی در مسیر صعودی مؤثر واقع شود.
وی گفت: بازارهای صادراتی اطراف وقتی میبینند بازار آهن ایران تشنه است و به علت تعداد اندک تولیدکنندگان شمش در کشور (ذوبآهن اصفهان و اهواز) و نیاز به واردات شمش فولاد از کشورهای روسیه و آسیای شرقی، قیمت مواد اولیه را بالا میبرند؛ اما در صورت عدم کشش بازار ایران و خرید اندک نسبت به کاهش قیمتها اقدام میکنند.
توسلیخواه با اشاره به اینکه فولاد کاوه هماکنون تولیدکننده شمش چدن است، افزود: به علت آنکه برای تولید شمش چدن باید قراضه مصرف کنیم، از این رو کمبود قراضه یکی از مشکلات پیش روی ما است؛ زیرا که قیمت قراضه در کشور بالا است.
وی تصریح کرد: هماکنون قیمت هر کیلو قراضه درجه یک در داخل کشور بین 370 تا 380 تومان است و این امر نیز به علت صادرات زیاد قراضه است.
این فعال بازار آهن همچنین خاطرنشان کرد: میزان سالانه مصرف قراضه فولاد کاوه بین 20 تا 25هزار تن است که از این میزان سالانه 20هزار تن شمش چدن تولید میشود.
وی با بیان اینکه هر کیلو قراضه تا یک ماه گذشته پایین 300تومان خریداری میشد، گفت: اما به علت افزایش قیمت جهانی، قیمت شمش چدن نیز با رشد مواجه شده است.
توسلی خواه افزود: در حال حاضر تنها 3 کارخانه شمش چدن در کشور تولید میکنند و مابقی به علت گرانی مواد اولیه، هزینههای تولید و ارزان بودن محصول نهایی تعطیل شدهاند.
وی از راهاندازی خط نورد فولاد کاوه تا 6ماه آینده خبر داد و تصریح کرد: این شرکت به عنوان اولین واحد بخشخصوصی میلگرد از سایز 5/6 تا 32 تولید خواهد کرد.
رییس هیاتمدیره فولاد کاوه ظرفیت اسمی نورد این شرکت را سالانه 200هزار تن و میزان تولید را 150هزار تن اعلام کرد. منبع سامانه خرید آهن